Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2017 21:57 - ПРИКАЗКА ЗА КОКОШКАТА И СНЕСЕНОТО ЯЙЦЕ
Автор: ahair Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1073 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


/или защо нещата пред егото изглеждат значими и необходими/

       Имало едно време, една кокошка, в двор с много други подобни на нея. В дворът освен тях имало само един петел. Както знаете, хубаво е петелът да е само един, защото като са повече, се бият по между си, докато остане пак само един. Та, в нашият случай бил един единствен, но какъв петел само! С голям изправен, яркочервен гребен и с такива огромни шпори на краката, колкото показалеца на най- дългопръстия човек на земята! И този петел, бил обожаван от всички кокошки в двора! Те непрестанно се опитвали да привлекат вниманието му, че да заслужат уважение и неговата петелска любов! Как кокошките доказвали своята любов и своето преклонение пред този пернат бонвиван? Когато някоя от фаворитките му се чувствала по-ухажвана и обгрижвана от него, снасяла по едно яйце, след което гръмко кудкудякала, за да разберат нейните посестрими, че има плод на любовта между нея и единствения „полупетел-полубог“ в двора. Това разбира се предизвиквало неописуема завист сред останалите нейни посестрими, което водело до явно съперничество, крамоли, свади и оскубване на някое и друго перо от тях, но и опит за сближаване с „богоподобния“ им мъжки другар. Петелът от своя страна подклаждал, своята единственост и разделение между кокошките, защото това го устройвало.
      Но да се върнем към нашата героиня кокошката, която не била в антуража на петела и то в числото на най-обгрижваните от него, но много искала да бъде. Та, нашата мечтателка, решила, че ще направи всичко, за да привлече вниманието му и да остане трайно в неговото височайшо присъствие. Планът и бил много прост, през дупка в оградата да посети съседния двор където имало друг петел, доста горещ към нея и да позволи любовните му отношения да сътворят това за което тя толкова много мечтаела. Заветното, яйце, изразът на преданост към нейният „господар“ в двора и опит за осъществяване на така желания плод. Речено, сторено. Флирта и любовта със съседа бил толкова пламенен, че още на втория ден нашата кокошка снесла яйце. Тъй като то било израз на „забранена“ любов се оказало мъничко колкото орех. Това не попречило на кокошката да кудкудяка толкова силно, че даже кокошките от съседните дворове се зачудили, колко ли е голямо яйцето, което тя е снесла! Петелът въобще не обърнал внимание на това, какво прави кокошката и на нейното яйце, той и без друго имал много като нея и всичките те се надпреварвали да кудкудякат колко голямо яйце са снесли! Но нейните посестрими се заинтересували и като видели продукта на изневярата също кудкудякали, но от смях! Така и до днес всяка кокошка кудкудяка силно, когато снесе яйце, та дори и да е малко, а и да е от съседския петел, няма значение, това е нейно произведение, неин плод и е без значение, колко е невзрачно или безинтересно! Шум трябва да има!

      Драги читателю, защо написах това ли? Защото и сега има хора, като тази кокошка, които снасят някое невзрачно и дребно яйце, копирайки другите и си мислят, че са направили кой знае колко велико нещо, че е необходимо да оставят и писмени паметници на тяхната заблуда!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ahair
Категория: Поезия
Прочетен: 848304
Постинги: 686
Коментари: 240
Гласове: 1131
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031